Tuesday, 21 December 2010

Apa-apa saja...

Mengikuti rancangan top chef entah bila tahun punya, aku teruja sejak awal lagi. Akhirnya dia menang. Aku suka.

Harold, the top chef. Mungkin aku ketinggalan sebab ni siaran ulangan tapi masak tak ketinggalan zaman kan?

Sejak dari Jumaat lepas sampai Selasa, sebok sangat. Sabtu, pergi kenduri di Taiping. Balik Taiping, pi pula kenduri kat rumah pak sedara Pnut, petang, keluar beli baju Aliah, tukar tayar kereta babah. Ahad, masak pula itu ini. Jangan tidak sebab hari ni semua orang berkumpul.


 Petang Ahad, babah dan Aliah balik ke tempat masing-masing. Jadi habislah satu hujung minggu lagi. Minggu seterusnya akan berulang jadual yang sama selagi masih sihat dan ada rezeki yang Allah bagi. Cuma aturcara saja yang berbeza.

Setiap kali kat meja makan, setiap kali tu kena bagi tazkirah. Tazkirah untuk 3 orang budak remaja tu. Tak tau la masuk dalam otak ke tak tapi yang pastinya, setiap kali kena bagi ingatan. Zaman yang penuh pancaroba ni, zaman yang amat mencabar, jangan anak-anak harap mama nak lepas macam tu. Lain la kalau mama tak nampak apa yang anak-anak buat kat belakang mama. Cuma mama sangat-sangat berharap, anak-anak mama menjaga agama. Jaga agama, bermakna anak-anak menjaga segalanya.Kalau anak-anak sayang mama dan babah, anak-anak memang selalu kena ingat pesanan kami.

No comments: