Friday, 20 June 2008

Kongsi rezeki

Malam tadi ke Pearl View. Makan malam tempat babah. Dah 5 hari abang tak ada. Call dia, dengar macam seronok saja cuma panas, katanya. Makan OK juga tapi kalau ada abang lagi best. Semeja dengan keluarga Tuan Rahim dan Puan Aishah serta anak-anak dia. Rabani kawan abang. Dapat kolej Shahputra, ambik medic. Semuga berjaya. Abang kena kumpul kredit dulu. Tak apa. belajar betul-betul,kumpul kredit,muga dapat ke kursus pilihan.

Minggu lepas, adakan majlis doa selamat. Banyak sebab.Naik rumah baru, babah naik pangkat dan tak kemana-mana, abang dapat matrik dan aku bakal dapat elaun tambahan. 14 Jun. sebagai catatan ingatan untuk masa depan. Menu- nasi, gulai ikan masin yang sungguh masin, acar rebung, ayam dan ikan goreng, sambal belacan, ulam-ulaman, laksa dan sate serta kuih muih.. Alhamdulillah, feedback memuaskan. Puas kawan-kawan dan adik beradik makan.

Lain masa, InsyaAllah akan adakan lagi walaupun kecil-kecilan. Rezeki yang ada wajar dikongsi bersama. Ahad nanti ada gotong royong. Mungkin aku akan buatkan mertabak krakers. Dah lama nak buat tapi rasa macam tak ada orang nak makan. Mungkin juga sebiji carrot cake. Mudah dan ringkas. Tengok lah nanti macam mana.

No comments: