Wednesday, 26 March 2008

Kita adalah diri kita

Bila aku masuk blog orang lain, aku gelak sendiri.Macam mana aku nak jadi kadang-kadang santai sangat masa tulis blog. Gila.Aku bukan pelawak. Aku tak pandai nak berlawak. Macam mana nak enjoy dengan karangan kat blog ni.Aku cuba bagi rasa seronok dan bersantai tapi rasa pelik la juga sebab aku sendiri tak reti melawak. Hampeh. macam mana nak buat ya.Jadi,jadi lah diri aku. masalahnya, aku sendiri baca pun tak best sebab tak ada unsur-unsur humor yang aku suka.

Semalam babah pergi Putrajaya lagi. Bulan ni saja dah 2 kali. Biasa la, bila babah tak ada, mana seronoknya dunia ni walaupun setakat pi meeting. Aku pun tak tau nak buat macam mana bagi seronok bila babah tak ada.Biasanya bila babah tak ada walaupun sekejab, kecuali pi kerja, aku akan rasa tak seronok. Kalau boleh, setiap hari, setiap masa,aku nak dia duduk depan aku, tepi aku atau paling2 belakang aku, tapi aku nak dia cakap dengan aku.Memang aku tak pro langsung dalam hal ni. Suami bukan pi mana-mana, kerja saja tapi aku dok ngacau juga. Aku cuba bertindak pro, jangan call dia walaupun sekali tapi bertahan setakat 3-4 jam saja. Lepas tu, mulalah aku tak senang duduk, dok ingat kat dia.Haru betul. Aku masih mencuba dan rasanya, la ni kurang sikit dari dulu. Rasanya dulu aku lagi teruk dari ni. He he he , abaikan....

Sat, nak pi main dynomite sat...

1 comment:

kiki Grindawangsa said...

salam.
blog yang agak menarik.
:)