Friday, 4 October 2013

Hari ni meeting dengan pasukan pelawat klinik. Tak pernah pun aku meeting dengan depa ni. Ada komplen pula mengatakan kami tak kenal panel pelawat ni.Macam mana nak kenal kalau tak pernah dikenalkan. Hari ni baru kenal. Itu pun cuma 5 orang dari berbelas orang barangkali.. Harap lepas ni lebih dihargai, dapat lagi bermesyuarat dengan mereka. Aktiviti untuk habiskan peruntukan. Sebenarnya aktiviti wajib tapi dilakukan dalam keadaan tergesa-gesa.

Su bawa nasi tomato untuk jamuan kami. Aku kenyang makan nasi goreng pagi tadi. Lambat sikit makannya. Fobia dengan lauk ayam masak merah, Su masak pula lauk ayam masak merah. Harap semuanya ok, InsyaAllah.

Jumaat sesungguhnya hari yang amat menyeronokkan. Hujung minggu dan bercuti 2 hari. Dapur memanggil-manggil untuk dicuci. Aliah kerjanya masak, cucinya tidak. Apa lagi yang boleh diharapkan. Boleh masak pun dah cukup bagus. Pandai pula dia mereka-reka. katanya mama ajar, tapi mamanya tak ingat pun bila masa anaknya belajar. Tau-tau macam-macam hidangan yang dia buatkan.

Ada dua biji bergedil atas meja. Wah pandainya anak mama buat bergedil. Tak la mama, adik beli dikedai mamu. Hahaha...mama tertipu...

No comments: